Pasca cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4906) Se pune smantana intr-un vas, se amesteca bine cu restul ingredientelor apoi se toarna in tava peste aluat. Cantitatile sunt pentru o tava de aprox 3litri. Se da la cuptor.
Pasca(prajitura din brinza)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5353) Brinza se amesteca cu galbenusurile . Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie , apoi urmeaza zaharul , mirodenii , smintina. budinca se amesteca cu laptele cald si se adauga la compozitia de mai sus, urmeaza uleiul. Se toarna compozitia intr-o tava nu foarte mare si se coace la 175 grade 45 minute .
Pasca fara aluat.(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7207) Se bat ouale spuma , se adauga galbenusurile pe rind , apoi restul ingredientelor . Se unge o tava cu unt , se tapeteaza cu faina , se toarna compozitia , si se coace la 175 grade -1 ora .
Kurtos kalacs (cozonac secuiesc)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 31093) Punem drojdia in 200 de ml de lapte caldut. Amestecam faina, ouale, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si sarea adaugand si putin lapte pana obtinem un aluat mai moale, apoi lasam sa se mareasca aluatul in caldura.
Formam mai multe portiuni din aluat, acestea avand grosimea unui deget si de un metru lungime. Luam batul special uns cu ulei si pregatit pentru acest colac si infasuram aluatul pe acesta (sa se lase distanta de circa un cm intre randuri). Urmeaza apoi actiunea de invartire pana cand dispare distanta initial lasata printre dungi. Aluatul urmeaza sa fie uns cu ulei, apoi dat cu zahar. Punem deasupra jaraticului si prajim. Colacul se prajeste in timp de 3-4 minute. Colacul este gata cand zaharul se caramelizeaza. (Nu se recomanda sa prajim mult, se obtine astfel un gust amarui!). Pentru a obtine alte gusturi, colacul poate fi dat cu nuca, cocos sau scortisoara!